Чеська громадська організація Асоціація з міжнародних питань оголошує набір на дводенний авторський воркшоп «Конструктивна журналістика: як створювати журналістські матеріали, які допомагають людям» у Львові з 26 по 27 вересня 2024 року  для 30 студентів факультетів журналістики українських ЗВО і молодих журналістів, що проживають на території України.

Лектор воркшопу –  ВІКТОР ПІЧУГІН, директор з розвитку, журналіст медіагрупи «Накипіло» і тренер Академії Deutsche Wellе більше п’яти років працює в жанрі журналістики рішень.

На дводенному воркшопі з журналістики рішень він розповість  про те, чому формат solution journalism актуальний у світі, та де переважають негативні новини.

Протягом двох днів ви дізнаєтеся:

  • Що таке журналістика рішень, чому вона важлива і як вона відрізняється від традиційної журналістики;
  • Як знаходити рішення та писати про них;
  • Як уникати упереджень та бути точним у висвітленні рішень;
  • Як розробити власну історію і отримати увагу аудиторії.

Умовою участі в воркшопі є проходження конкурсного відбору.

Бажаючі повинні надіслати посилання на своє портфоліо та запропонувати тему з якою вони хочуть працювати на воркшопі у Львові. Тридцять авторів найцікавіших матеріалів будуть запрошені на воркшоп.

Заповнити реєстраційну форму необхідно до 11 вересня 2024 року.

Результати відбору будуть оголошені 14 вересня. Відібраним учасникам буде надіслано офіційне запрошення.

Примітка: на основі отриманих знань учасники воркшопу повинні будуть підготувати статтю та опублікувати її.

Участь у воркшопі безкоштовна для студентів і молодих журналістів, що проживають на території України. «Асоціація з міжнародних питань» повністю покриває трансфер (потягом – купе або 2 клас інтерсіті/автобусом, компенсуються квитки тільки по Україні) до міста Львів і назад, проживання та харчування учасників виїзного навчального курсу.  Компенсацію за квитки учасники отримають після заселення в готель. Інформація про місце проживання та місце проведення воркшопу буде міститися в офіційному запрошенні. Відібрані студенти можуть заїхати в готель вже 25 вересня після 14:00.

У разі виникнення питань звертайтеся до пані Олени Нестеренко, proekti@amo.cz.