8 і 9 червня у Львові українські викладачі журналістики і комунікацій брали участь у  тренінгу  “Три важливих фактори в практиці успішних медіа: менеджмент, маркетинг, монетизація». Учасники представляли університети Києва, Львова, Запоріжжя, Дніпра,  Івано-Франківська, Тернополя, Харкова, Сум, Одеси, Миколаєва.

Лектор семінару – digital-директорка Національної асоціації медіа, головна тренерка курсу «PRO Digital» в  UMES і «Я блогер» в JuniorS Наталія Беднарська – розповіла про мереджмент, маркетинг, конвергенцію та діджиталізацію в редакціях ЗМІ, особливості роботи із соціальними медіа, приділила увагу штучному інтелекту, зокрема чату GPT та Мітжорні. Учасники тренінгу розробляли моделі управління різними типами медіа та громадськими організаціями, пропонували способи просування контенту тощо.

По завершенню заходу всі учасники отримали сертифікати , які вручила медіаекспертка, членкиня Комісії з журналістської етики Тетяна Лебедєва. Тренінг відбувся за підтримки Програми трансформаційної співпраці Міністерства закордонних справ Чехії в рамках проєкту « Інноваційні підходи до наукової та журналістської практики».