14 травня 2019 р. в Полтавському національному педагогічному університеті імені В. Г. Короленка відбувся семінар «Можливості та перспективи регіонального фактчекінгу». Захід відбувся за інформаційної та методичної підтримки Асоціації з міжнародних питань Чеської Республіки. Семінар провела старший викладач кафедри журналістики ПНПУ імені В. Г. Короленка Оксана Зелік. Студенти-журналістии ознайомилися з концепцією фактчеку як специфічного методу журналістського розслідування, розглянули актуальні приклади перевірки інформації із практики українських журналістів (сайти StopFake, VoxChek, «Слово і Діло», «Дослівно», «Чесно»), ознайомилися із інформаційними ресурсами, які стануть в нагоді при перевірці інформації (ring.org.ua, declarations.com.ua, 007.org.ua, clarity-project.info ті ін.).
Студенти отримали інформацію про можливість представити на конкурс роботи, підготовлені за методологією фактчекінгу. Викладач ознайомила студентів із основними вимогами до конкурсних робіт: структура, побудова доказової бази, вердикт.
Оксана Зелік 10 квітня 2019 р. були учасником семінару «Можливості та перспективи регіонального фактчекінгу», який проходив у Києві.

http://pnpu.edu.ua/ua/news.php?news=3244