У рамках вистави «Оскар і Рожева Пані» у м. Суми відбулась прес-конференція із залученням представників дитячого гематологічного відділення при Сумській обласній дитячій лікарні, управління охорони здоров’я, влади, громадськості та акторів. На конференції була присутня і заступниця начальника УОЗ Надія Лисенко, яка зазначила:

Теза 1: «у шести районах відкриті відділення паліативної допомоги для дорослих хворих, які можуть бути прикладом для інших…»

Вердикт: Брехня

Аргументи і докази:

За даними, які зібрали представники Уповноваженого з прав людини, лише відділення при Краснопільській ЦРЛ і при Лебединській ЦРЛ можуть вважатися такими, що забезпечують пацієнтів паліативною допомогою.

 

Теза 2: «У Сумському будинку дитини наразі 80 дітей, 20 із них потребують паліативної допомоги і отримують її. А решта – лікуються у педіатричних відділеннях. Не дивно, адже у нас «забезпечення ліжками педіатричними в спеціалізованих закладах більше, ніж у цілому в державі»

Вердикт: Брехня

Аргументи і докази:

Головний лікар будинку дитини Галина Литвиненко у відповіді на офіційний запит на інформацію зазначає, що паліативна допомога не визначена в завданнях діяльності будинку дитини, а діти, які потребують паліативної допомоги, не входять до переліку контингенту дітей, що можуть бути прийняті до будинку дитини.

 

Автор: Марина Носаченко

Редактор: Олександр Гороховський