Сайті «Х press:Сумський інформаційний портал» опубліковав інтерв’ю голови громадської експертної комісії Сумської міської ради з питань бюджету, фінансів, соціально-економічного розвитку та інвестицій Андрія Фролкова, в якому спікер зазначає: «Влада спочатку в питаннях тарифів стала на сторону монополіста, потім «проковтнула» зменшення втричі(!) амортизації, й як наслідок, зменшення коштів, які вкладає «Сумитеплоенерго» в модернізацію мереж:  з 16 млн. минулого року до 6 млн. (а це потягне, неминуче, зменшення орендної плати за ЦМК) цьогоріч…»

 

Вердикт: Правда

Аргументи і докази:

Сумська міська рада ухвалила проект інвестиційної програми «Сумитеплоенерго» на 2018 рік, згідно з яким використовуючи

комунальні мережі довжиною 313 км, планується відремонтувати один відрізок труби довжиною 185 пм за ціною 5 млн 140 тис грн без ПДВ і 6 млн 168 тис грн з урахуванням ПДВ. Таким чином оновлення всіх труб відбудеться значно пізніше очікуваних населенням строків.

22 листопада виконком Сумської міськради проголосував за нову норму споживання тепла, яка автоматично підвищує  вартість послуг ТОВ «Сумителоенерго» з його постачання. За розрахунками, поданими тепловиками в НКРЕКП, у будинках з лічильниками вартість 1 Гкал тепла збільшиться  з 1180,93 грн до 1366,89 грн, в будинках без приладів обліку за 1 кв. м замість нинішніх 32,68 грн. сумчани платитимуть  38,11 грн.

 

Автор: Марина Носаченко

Редактор: Олександр Гороховський

Експерт: Володимир Герасин