28 жовтня міський голова Дніпра Борис Філатов зазначив на своїй сторінці у Фейсбук: «За два года я уничтожил в Днепре «Оппоблок». Да, да, лидера электоральных симпатий, обладателя рейтинга и вообще врага Украины. Уничтожил везде и всюду, системно и бессовестно. Как в горсовете, так и электорально, административно и etc…»

 

ВЕРДИКТ: БРЕХНЯ

Згідно із інформацією про депутатські фракції на сайті Дніпровської міської ради, із семи політичних партій, представлених у міській раді, Опозиційний блок посідає друге місце за кількістю делегованих депутатів.

ДОКАЗИ І АРГУМЕНТИ:  

Станом на 11.10.2017, у Дніпровській міській раді представлено сім депутатських фракцій. Абсолютним лідером за кількістю депутатів є фракція «УКРОП» на чолі з Генадієм Глядчишиним. Друге місце посідає «Опозиційний блок» з керівником Наталією Начар’ян.

Таблиця 1. Кількість депутатів у різних фракціях міської ради Дніпра

Також, варто зазначити, що про організацію фракції «Наш край» було оголошено на 25-й сесії міськради Дніпра (11 жовтня 2017-го). До неї увійшли вісім депутатів із «Опозиційного блоку». Про це повідомляє газета «Наш місто».

Тобто, до цього «Опозиційний блок» мав 18 представників у міськраді.

Нагадаємо, вибори на посаду міського голови Дніпра відбулися восени 2015-го. Борис Філатов у другому турі переміг Олександра Вілкула. Відповідно до оприлюднених даних ТВК, за Філатова проголосувало 184 874 виборці. Його опонент – представник «Опозиційного блоку» Олександр Вілкул – здобув підтримку у кількості 158 752 виборців.

Посилаючись на дані Центру досліджень та комунікацій Active Group, станом на 20 жовтня 2015-го року, 30.8% респондентів проголосували за Бориса Філатова, та 28.5% – за Олександра Вілкула.

 

Автор: Костянтин Ценцура

Редактор: Олександр Гороховський