В ефірі програми «На часі» вінницького регіонального телеканалу «Віта» міський голова Вінниці Сергій Моргунов 20 вересня 2017 року зробив декілька заяв щодо ремонту соціальних об’єктів в місті.

ТЕЗА 1: «В дитячому садочку [в мкр. Сабарів] був зроблений капітальний ремонт харчоблоку в 2016 році, були замінені всі дитячі конструкції на дитячому майданчику» (13:19).

ВЕРДИКТ: НАПІВПРАВДА

ДОКАЗИ І АРГУМЕНТИ:

Згідно зі звітом про використання позабюджетних коштів за 2016 рік ДНЗ №58, було придбано та встановлено витяжки на харчоблоці, а також закуплено матеріали для фарбування ігрового та фізкультурного обладнання на території закладу. Якщо капітальний ремонт харчоблоку (повна заміна частини кухонного обладнання) був дійсно зроблений, то мови про нові конструкції на дитячому майданчику немає. Є факт фарбування вже наявних, що виключає можливість придбання нових. Щодо бюджетних коштів, звіт про виконання міського бюджету за 2016 рік не містить жодної згадки про ДНЗ №58.

ТЕЗА 2: «Міська рада виділила з міського бюджету 2,5 млн.грн на виготовлення проектно-кошторисної документації на реконструкцію очисних споруд [Сабарова]» (18:02).

Вердикт: БЕЗ ВЕРДИКТУ

ДОКАЗИ І АРГУМЕНТИ:

У протоколі 20-ої сесії Вінницької міської ради 7 скликання зафіксовані слова Сергія Моргунова про виділення 1,5 млн. грн на виготовлення проектно-кошторисної документації по реконструкції очисних споруд мікрорайону Сабарів. В той же час, в ефірі програми він називає число на один мільйон більше. Оскільки точна вартість виготовлення документації у звітах зазвичай відображається як складова суми коштів, виділених на проект, а в системі публічних закупівель ProZorro інформація про дану дію відсутня, тож підтвердити її практично неможливо, можна стверджувати лише те, що міський голова перебрехав сам себе.

Автор: Каріна Шевченко

Редактор: Олександр Гороховський