На засіданні міськвиконкому, де вирішувалось питання щодо підняття проїзду у маршрутному транспорті м. Суми, керуючий справами виконавчого комітету Віктор Волонтирець у ході запальної розмови із громадою, яка вимагала дотримання комплексної програми по відновленню громадського транспорту і закупівлі тролейбусів і автобусів, заявив:

«Місту не вистачає 70 тролейбусів. Це 350 млн грн.  У бюджеті для вказаних цілей (МН: тобто закупівлі тролейбусів) коштів немає. Проте система комплексної програми працює, вона передбачає щорічне придбання і тролейбусів, і автобусів…»

 

Теза 1: «У бюджеті для вказаних цілей (МН: тобто закупівлі тролейбусів) коштів немає».

Вердикт: Брехня

Аргументи і докази:

Минулого року бюджет розвитку міста Суми склав рекордні 519,7 мільйонів гривень. Згідно офіційного звіту про виконання бюджету міста Суми на 2016 рік, з 519,7 млн грн бюджету розвитку використано було лише 390,3 млн, або 75%. 129,3 млн залишилися невикористаними. Ця сума відповідає закупівлі близько 25 нових тролейбусів. Проте цього не було зроблено.  Тим самим було не виконано умови комплексної програми по забезпеченню міста комфортним громадським транспортом.

Якщо подивитися на видатки виконавчого комітету Сумської міської ради, стає зрозумілим, що гроші, які не були використані, мали би піти на забезпечення КП «Електроавтотранс».

Мова йде про гроші на придбання тролейбусів та автобусів для міста Суми. Згідно рішення виконкому №689 від 20 грудня 2016 року, по місту Суми має курсувати 106 одиниць комунальних тролейбусів. Зараз їх на лінії не більше 50, в середньому близько 40.

 

Теза 2: «…система комплексної програми працює, вона передбачає щорічне придбання і тролейбусів, і автобусів…».

Вердикт: Брехня

Аргументи і докази:

У передвиборчій програмі міського голови та правлячої партії було задекларовано закупівлю 10 тролейбусів та 5 автобусів щороку.

Розроблена діючим складом міськради програма розвитку міського пасажирського транспорту передбачає, що у 2016 році мало були закуплено 18 тролейбусів та 10 автобусів, у 2017-му році – 21 тролейбус та 10 автобусів, у 2018-му  – 10 тролейбусів  та 4 автобуси.

Проте насправді у 2016 році тролейбусів зовсім  не було закуплено, автобусів місто отримало 8, у 2017 міській владі вдалося закупити тільки  2 середні автобуси. Таке невиконання програми міський голова у своєму звіті за 2016 рік пояснює постійними зривами торгів. Поряд із цим успішно проходять закупівлі тротуарної плитки, будівельних робіт тощо.

Автор: Марина Носаченко